ایجاد XML Sitemap: مزیت بزرگ سایت مپ xml این است که شما می توانید فراداده (metadata) ها را هم برای ارائه اطلاعات اضافه و فنی تر هر صفحه وب را داخل آن بگنجانید.
اگر با نقشه سایت آشنایی ندارید و دقیقا عملکرد سایت مپ را نمیدانید، و یا حتی انواع نقشه سایت را نمی شناسید پیشنهاد میکنم مقاله همه چیز در مورد سایت مپ را حتما ببینید و بعد ادامه دهید.
در این مقاله قصد داریم که مراحل ساخت سایت مپ یا نقشه سایت را با هم دنبال کنیم و از ابندا بدن هیچ پیش نیازی یک سایت مپ ایجاد کنیم و محتوای آن را مطابق با وب سایت خود که قبلا طراحی کرده ایم پر کنیم و از آن در معرفی به موتور های جستجو مثل گوگل یا بینگ استفاده نمائیم.
سایت مپ را می توانید بدین صورت ایجاد نمایید:
مرحله ۱:
یک فایل متنی را توسط notepad یا هر ویرایشگر متن دیگری که مد نظر دارید ایجاد کنید و نام آن را sitemap بگذارید و پسوند آن را نیز xml انتخاب کنید و فایل را ذخیره نمائید. در نهایت باید نام و پسوند فایل نقشه شما sitemap.xml باشد.
مرحله ۲:
بعد باید به موتور جستجو بگوییم که نحوه کد گذاری سایت مپ چگونه است، برای این کار می توانید تکه کد زیر را به فایل اضافه کنید:
<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>
<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″>
</urlset>
مرحله ۳:
در این مرحله می بایست کلیه URL های مربوطه را اضافه کنیم. ما این کار را باید قبل از بسته شدن تگ urlset انجام دهیم. در زیر یک نمونه از ثبت URL را می توانید مشاهده نمائید. (نگران نباشید، در ادامه تمامی عناصر آن را مورد بررسی قرار می دهیم):
<url>
<loc>http://www.website.com/</loc>
<lastmod>2012-12-12</lastmod>
<changefreq>daily</changefreq>
<priority>1</priority>
</url>
تگ loc برای لینک یا پیوند به صفحه استفاده می شود. به سادگی نشانی اینترنتی صفحه مورد نظرتان را بین تگ های loc قرار دهید.
تگ lastmod زمان آخرین بروزرسانی یا آخرین تغییر صفحه را ارائه می دهد.
جشنواره پایدار سامانه آغاز شد اینجا از طراحی سایت کسب درآمد میلیونی کنید.
جهت کسب درآمد برای کسانی که علاقه مند به کارآفرینی می باشند و راهی برای کسانی که کسب و کاری دارند و میخواهند فروششان را بالا ببرند یا کسب و کارشان را توسعه بدهند بر روی این لینک کلیک نمایید
changefreq همانطور که ممکن است حدس زده باشید، بازه ی فرکانس تغییر احتمالی صفحه وب را مشخص می کند، بعنوان مثال روزانه، هفتگی، سالانه و غیره. که می بایست با مغادیر مانند: hourly, daily, weekly, monthly, yearly پر شده باشد. مواظب باشید که برای مطالب آرشیو شده خود به هیچ وجه استفاده نکنید چون تغییری نخواهند داشت و سبب گمراهی موتور های جستجو می شود و ممکن است در بازه ی زمانی مشخص به صفحه سر بزنند و بیهوده باشد.
شما همچنین می توانید صفحات خاص خود را از طریق برچسب priority اولویت بندی کنید. مقادیر اولویت از ۰٫۰ تا ۱٫۰ متغیر می باشند (۱٫۰ بسیار مهم است و هرچه این عدد به صفر نزدیک شود اولیت پایین تر را نشان می دهد) و بد نیست که بدانید اولویت پیش فرض صفحه ۰٫۵ می باشد و در صورت عدم تعریف و مشخص کردن این تگ مقدار پیش فرض برای آن درنظر گرفته می شود.
قابل ذکر است که اعطای حداکثر اولویت به تمامی صفحات سایت مپ به شما کمکی نخواهد کرد، چون این مقادیر نسبی هستند و این مقادیر فقط برای تمایز بین صفحات وب سایت شما استفاده می شود. دلیل نمی شود صفحه ای که مقدار اولویت آن پایین انتخاب شده باشد توسط گوگل یا سایر موتور های جستجو بی اهمیت طلقی شود و این اولویت بندی را فقط برای تمایز اولویت بین کل صفحات سایت خودتان انجام می دهید.
برچسب loc اجباری است و برچسب های lastmod و changefreq و priority اختیاری می باشند.
مرحله ۴:
اکنون که نقشه سایت را با جزئیات مورد نظر و مطلوب خود ایجاد کرده اید، وقت آن است که آن را در وب سایت خود آپلود کنید. این فایل حتما باید در دایرکتوری ریشه یا root وب سایت شما بارگذاری شود. یعنی بعد از آپلود می بایست از طریق این آدرس قابل دسترس باشد:
http://www.yoursite.com/sitemap.xml
هنگام ایجاد یک نقشه سایت مواردی وجود دارد که باید در نظر گرفته باشید:
- تمام آدرس های اضافه شده در نقشه سایت باید در همان هاست میزبانی شده باشد. یعنی در سایت مپ خود از دامین های دیگر صفحه ای اضافه نکنید
- حداکثر طول فیلد آدرس صفحه وب باید کمتر از ۲۰۴۸ کاراکتر باشد، که این مقدار کافی بنظر می رسد!
- یک نقشه سایت می تواند حداکثر تعداد ۵۰۰۰۰ صفحه را شامل شود.
- حداکثر اندازه فایل برای نقشه های سایت ۵۰ مگابایت است.
اگر نقشه سایت شما خیلی بزرگ است می توانید آن را به چند نقشه سایت تقسیم نمائید. در این صورت شما باید یک فایل Sitemap Index یا فهرست نقشه سایت ایجاد نمائید. همانطور که مشخص است اساسا مشابه یک نقشه سایت معمولی است، فقط برخی از تگ ها بصورت متفاوتی نامگذاری می شوند، که می توانید به این مثال نگاهی بیندازید و از آن الگو برداری کنید:
<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>
<sitemapindex xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″>
<sitemap>
<loc>http://www.website.com/sitemap1.xml</loc>
</sitemap>
<sitemap>
<loc>http://www.website.com/sitemap2.xml</loc>
</sitemap>
</sitemapindex>
این فهرست نقشه سایت در عمل به دو مکان مجزا از طریق برچسب loc لینک می شود. از لحاظ تئوری یک فایل فهرست نقشه سایت می تواند به ۵۰۰۰۰ سایت مپ های مختلف پیوند داشته باشد.
اعتبار سنجی و تائید نقشه سایت
بدیهی است که کدهایی که نوشته باشید دارای خطا باشند. پس ایده خوبی است که یکبار قبل از انتشار و استفاده از نقشه سایت آن را تائید اعتبار کنید تا مطمئن شوید که فایل شما خطایی ندارد. بسیاری از وب سایت ها و ابزار های آنلاین وجود دارند که می توانید با آن ها فایل خود را اعتبار سنجی کنید. مانند www.xml-sitemaps.com
https://www.xml-sitemaps.com/validate-xml-sitemap.html
همچنین، شما می توانید از طریق گوگل وب مستر تولز (Google Webmaster Tools) نقشه سایت XML خود را تست و اعتبار سنجی کنید. به منوی Crawl بروید و وارد Sitemaps شوید، بر روی دکمه add/test Sitemap کلیک کنید. در اینجا میتوانید قبل از ارسال و معرفی نقشه سایت، آن را تست و ارزیابی نمائید.
گوگل وب مستر تولز ابزاری است که توسط گوگل ارائه شده است و از طریق آن می توانید اطلاعات وب سایت خود را برای گوگل معنی کنید و به گوگل کمک کنید تا با ساختار وب سایت شما بیشتر آشنا شود. البته اگر این کار را نکنید گوگل قطعا خودش با گشت و گزار و خزیدن در صفحات شما از همه چیز سر در می آورد اما مطمئن باشید که با ارائه این کمک ها به گوگل به سئو خود کمک کرده اید. جدا از بحث امتیاز های سئو، در امانت وب مستر تولز ابزاری وجود دارد که اطلاعات مفیدی به شما می دهد که از دیدن آن ها حیرت زده می شوید.
اطلاع رسانی به موتور های جستجو
اکنون ما نقشه سایت را ایجاد کرده ایم و همچنین آن را اعتبار سنجی کرده ایم، اکنون زمان آن رسیده است که به موتور های جستجو آن را اعلام کنیم. می توانیم از طریق ابزار وب مستر موقعیت و آدرس آن را به گوگل و بینگ نشان دهیم.
برای گوگل: به اکانت وب مستر تولز گوگل خود وارد شوید و از منوی سمت چپ در زیر شاخه های Crawl گزینه Sitemaps را انتخاب نمائید. در سمت راست اگر دقت کنید گزینه ای برای اضافه کردن نقشه سایت وجود دارد با این عنوان Add/Test Sitemap که به سادگی می توانید آدرس نقشه سایت خود را وارد نمائید و دکمه ارسال را بزنید.
و حالا در بینگ: وارد حساب وب مستر بینگ شوید. در منوی Configure My Site میتوانید گزینه Sitemaps را پیدا و انتخاب نمائید. در قسمت submit a sitemap آدرس و موقعیت نقشه سایت را وارد و ارسال نمائید. همین کار را از داشبورد هم می توانستید انجام بدهید، ابزارکی در داشبورد صفحه اصلی وجود دارد که در آنجا می توانید آدرس نقشه سایت را وارد و ارسال نمائید.
از سوی دیگر، شما می توانید معرفی نقشه سایت را به فایل robots.txt بسپارید و ادرس سایت مپ را درون فایل روبوتز وارد نمائید. تمام کاری که باید انجام دهید اضافه کردن یک خط به این فایل است، بعنوان مثال:
Sitemap: http://website.com/sitemap.xml
اگر شما چند نقشه سایت داشته باشید و فایل Sitemap Index ایجاد کرده باشید، دیگر نیازی نیست که نقشه های سایت خود را بصورت جداگانه وارد کنید.
از شما بخاطر مطالعه این مطلب سپاسگزاریم با انتقاد و پیشنهاد در بخش نظر دهی پایین مقاله، ما را از ایرادات خود آگاه سازید.
مقاله جذاب سئو سفید و سئو سیاه چیست-کلاه سفید و کلاه سیاه را اینجا بخوانید
شرکت طراحی سایت پایدار سامانه آماده هرگونه خدمات رسانی در حوزه طراحی سایت، طراحی پورتال، طراحی سامانه های تحت وب، سئو، امور سئو و رسیدن به صفحه اول گوگل و نیز انواع نرم افزارهای مالی و نرم افزار حسابداری پایدار حساب می باشد.
طراحی سایت شرکتی طراحی سایت فروشگاهی طراحی سایت پزشکی طراحی سایت دندانپزشکی طراحی سایت املاک طراحی سایت خبری طراحی سایت مدارس طراحی سایت آموزشی طراحی سایت آموزشگاه طراحی سایت اشتراک ویدئو طراحی سایت استارتاپی طراحی سایت ساختمانی و عمرانی طراحی سایت شخصی طراحی سایت فروشگاه اینترنتی طراحی سایت تخفیف گروهی طراحی سایت وکیل
خیلی آموزش ساده و کاملی بود از آموزش ساخت نقشه سایت با تشکر استفاده کردیم، اگر در مورد خود نقشه سایت که چقدر اهمیت داره هم مطلبی بذارید ممنون میشم
سپاسگزارم انشاالله حتما مطلب میگذاریم
سایت مپ واجبه
ممنون ممنون
مطالب بسیارمفید و کاربردی بود ممنون از اشتراک گذاریتون موفق باشید
سلام. مقاله خیلی به من کمک کرد. بسیار ممنون از شیوه بیان خوب و اطلاعات کاملتون
سایت شرط بندی طراحی میکنید؟
آموزش ساخت نقشه سایت یا سایت مپ XML Sitemap رو یاد گرفتم