نقشه سایت ویدئویی چیست؟ نقشه سایت برای میدئو ها چگونع ساخته می شود و چه کاربرد هایی خواهد داشت؟ در ادامه همراه باشید تا با نقشه سایت ویدیویی آشنا شویم و در مورد جزئیات آن بیشتر بدانیم.
در مقاله قبلی در مورد اینکه نقشه سایت چیست و انواع سایت مپ صحبت کردیم و آن ها را بطور کامل شرح دادیم که میتوانید مطالعه بفرمائید، همچنین در مقاله دیگری آموزش ایجاد نقشه سایت XML را قدم به قدم دنبال کردیم. در این دو مقاله که عنوان شد شما با سایت مپ آشنا می شوید و می توانید از صفر مراحل ساخت نقشه سایت را دنبال کنید.
در مورد سایت مپ تصویری و ویدیویی می خواهیم صحبت کنیم و بصورت اختصاصی آنها را بشکافیم. جدا از سایت مپ XML عمومی وب سایت، شما می توانید تصاویر و فیلم های خود را بصورت جداگانه با تمامی جزئیات مانند سایز، تصویر بند انگشتی و دیگر اطلاعات لیست نمائید و جهت ایندکس شدن گوگل ارائه نمائید.
در واقع سایتی که فاقد این نوع نقشه سایت باشد چند قدم عقب تر حرکت می کند، شما با تعریف سایت مپ تصویری و ویدئویی می توانید در مورد جزئیات هر عکس و فیلم سایت خود اطلاعات جامع تری به گوگل و سایر موتور های جستجو گر بدهید.
نقشه سایت ویدئویی یا Video Sitemaps
شما می توانید نقشه سایتی برای ویدئو ها ایجاد نمائید. می توانید یک فایل مجزا بعنوان سایت مپ ویدیو در نظر بگیرید یا اینکه به نقشه سایت موجود خود اطلاعات یک فیلم یا ویدیو را اضافه نمائید و هیچ تفاوتی نمی کند و مهم این است که راه گوگل به این صفحات و ویدئو ها را باز کنید.
افزودن این اطلاعات این احتمال را زیاد میکند تا فایل ویدیو شما بعنوان Rich Snippet در نظر گرفته شود.
Rich Snippet یا ریچ اسپینت ها اصطلاحی هستند برای توصیف داده ها و اطلاعات نشانه گذاری شده که برای خزنده های موتور های جستجو معانی قابل درکی را نسبت به محتوای ساده ارائه می دهند و نحوه ی نمایش خاصی را در جستجو ها به کاربر نشان می دهد.
احتمالا در جستجو های خود تفاوت هایی را بین برخی از سایت ها در نحوه نمایش در لیست نتایج جستجو دیده باشید. بعنوان مثال توسط ریچ اسنیپت ها می توان نویسنده ی یک مقاله را از مابین متن و توضیحات در یک مقاله مشخص کرد، یا همچنین امتیاز کاربران به یک محصول یا مقاله و حتی اطلاعاتی مثل قیمت یا تصویر از یک محصول را می توان برای موتور های جستجو مشخص نمود.
بیاد داشته باشید که گوگل تنها فرمت های خاصی از تصاویر را وارسی میکند، این پسوند ها عبارتند از:
wmv, mp4, mpeg, mpg, m4v, asf, flv, swf, avi, ra, ram
بیایید نگاهی به یک نمونه از سایت مپ های ویدیویی بیندازیم و در مورد عناصر آن بحث کنیم:
<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″
xmlns:video=”http://www.google.com/schemas/sitemap-video/1.1″>
<url>
<loc>http://www.website.com/video-page.html</loc>
<video:video>
<video:thumbnail_loc>http://www.website.com/video-thumbnail.jpg</video:thumbnail_loc>
<video:title>Most Awesome Video Ever</video:title>
<video:description>As the title says: this is the most awesome video ever. </video:description>
<video:content_loc>http://www.website.com/video.mp4</video:content_loc>
<video:duration>120</video:duration>
</video:video>
</url>
</urlset>
برچسب loc نشان دهنده صفحه ای است که ویدئو را در آن میتوان پیدا کرد. اگر شانس آن را داشته باشید که این ویدئو برای ایجاد یک Rich Snippet مورد استفاده قرار گیرد، این صفحه همان آدرسی است که وقتی کاربر بر روی تصویر بند انگشتی کلیک می کند به آن هدایت می شود.
البته خط اول فایل xml که مشخص می کند این فایل از نوع xml است را فراموش نکنید و در اولین سطر بنویسید که در مثال بالا از نوشتن آن صرف نظر کردیم.
video:thumbnail برای ایجاد تصویر پیش نمایش Rich Snippet مورد استفاده قرار میگیرد
video:title و video:description که قطعا نیاز به شرح ندارند!
video:content هم به محل ذخیره شدن ویدئو در دامنه اشاره میکند.
و در نهایت، video:duration مدت زمان ویدئو است که باید به ثانیه آن را مشخص کرد.
برچسب های متعدد دیگری نیز وجود دارند که می توانید آنها را وارد نمائید و از آنها استفاده نمائید، مانند امتیاز یا rating و یا تعداد بازدید، محدودیت ها و غیره. تمام تگ های موجود را میتونید در اینجا بیابید و از آن ها استفاده کنید: Google’s Webmaster resources
نقشه سایت تصاویر یا image sitemap
نوع دیگری از سایت مپ است که فقط و فقط تصاویر وب سایت در آن لیست می شوند و جزئیاتی از عکس های مورد استفاده در آن برای موتور های جستجوگر به نمایش گذاشته می شود. برای آشنایی کامل با سایت مپ تصویری می توانید مقاله سایت مپ تصویری را مطالعه بفرمائید و آموزش ساخت نقشه سایت تصاویر را قدم به قدم دنبال کنید و تمامی تگ های الزامی و اختیاری که در این نوع نقشه سایت کاربردی است را بشناسید و از آن ها استفاده کنید.
ااز اینکه این مقاله را انتها مطالعه فرمودید سپاسگزاریم، می توانید دیگر از دیگر مقالات نوشته شده در پایدار بلاگ بازدید فرمائید و ما را از نظرات و پیشنهادات ارزشمند خود بهره مند سازید، اگر در حوزه خدمات طراحی سایت و سئو نیاز به مشاوره داشتید و در انتخاب یک شرکت طراحی سایت مناسب دچار تردید هستید، شرکت پایدار سامانه آماده ارائه هر گونه مشاوره رایگان در خصوص بررسی و ارزیابی ارائه خدمات مناسب و قیمت گذاری برای پروژه شماست. با ما تماس بگیرید.
خیلی خوبه که با وبسایت شما آشنا شدم.. مطالب اشتراکی بسیار مفید و کاربردیست
جالب بود، آیا پلاگینی هم میتونید معرفی کنید برای وردپرس که این قابلیت رو به ویدئوهای وبسایت اضافه کنه؟ لطفاً اشتباهات تایپی پست رو تصحیح کنید؛ ممنونم.